Social Icons

Pages

Toyota Land Cruiser 100 Serisi

Merhaba değerli Toyota severler,

Toyota blog olarak yeni bir yazı ile tekrar karşınızdayız. Bu yazımızda Toyota Land Cruiser serisine kaldığımız yerden devam ediyor olacağız. Bu yazımızda sizlere Toyota Land Cruiser 100 Serisi hakkında bilgiler sunacağız.

1998 yılında yeni 100 serisi 80 serisi yerine tanıtıldı. Yeni Toyota Land Cruiser 100 serisinde iki versiyon bulunmaktadır. Her ne kadar görüntüde benzeseler de 100 ve 105 arasında kaputun altına bakınca oldukça farklılıklar görülmektedir. 105 modelinde katı aks ön ve arka, 80 seisinden olan şasi ve motor vardır. Yani 6 silindirli benzinli motor ve dizel motor bulunmaktaydı. Bu model sadece Afrika, Avustralya Rusya ve Güney Amerika pazarlarında satıldı. 100 modelinde daha geniş
çerçeveler, bağımsız ön süspansiyonlar ve iki yeni motor ile donatılmıştı. Yeni motoru IFS olarak adlandırılabilir. IFS Land Cruiser için bir ilk oldu ve off road sürüş kalitesini geliştirmek için yapıldı. Off road için yetenekleri ve dayanıklılığıda Land Cruiser 100 serisinde arttırıldı.
Land Cruiser 100 ve 105 yapısal organları aynı olmakla birlikte, ikisi arasında dış görsel farklılıklar bulunmaktadır. En belirgin IFS özelliği olarak görülüyor. 100 modelleri üzerinde arka daha düşük ve görünen ön ucu vardır. Diğer farklılıkta tekerleklerin tasarımıdır. 105 modellerinde jantlar bombeli iken 100 modellerinde, neredeyse düz tekerlek tasarımları var. Toyota Land Cruiser 4x4 aşağıdaki görselleri ile 100 serisi olarak huzurlarınızdadır efendim.

Toyota blogu olarak bir yazımızın daha sonuna geldik. Bu yazımızda sizlere Toyota Land Cruiser 100 Serisi hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bir önceki Toyota yazımızda sizlere Toyota Land Cruiser 90 Serisi hakkında bilgiler vermeye çalışmıştık. Bu yazımızı da okumak isterseniz linke tıklamanız yeterli olacaktır.

Toyota blog olarak bir sonraki yazımızda sizlerle tekrar buluşmayı ümit ediyoruz. Şimdilik Hoşça Kalın.