Social Icons

Pages

Toyota Land Cruiser 20 Serisi

Merhaba Değerli Toyota 4x4 okurları;

Bu yazımda sizlere Toyota Land Cruiser 20 Serisi'nin tanıtımını yapacağım. Lafı fazla uzatmadan hemen konuya girmek ve Toyota Land Cruiser 20 serisinin tanıtımına başlamak istiyorum.

1955 yılında üretilmeye başlanan ikinci nesil olarak kayıtlara geçmiştir. İhracat yapılabilmesi için araç daha sivil görünümlü halde tasarlanmış, şık bir görünüm elde edilmiştir. Toyota Land Cruiser 20 serisinde 135 PS (99 kW) 3.9 L altı silindirli
benzinli motor bulunmaktadır. Bu güçlü motora karşılık 3 ileri vitesli şanzımanı vardı. 

1958 yılında Toyota Land Cruiser station wagon üretimine başlandı. Land Cruiser station wagon dingil uzunluğu 2,650mm olarak üretildi. Bu kasanın en önemli özelliği ise Japonya dışında üretilen ilk Toyota Land Cruiser olmasıdır. Land Cruiser 4x4 Brezilya’da üretilmeye başlandı. Bu yıllarda üretilen Toyota Land Cruiser 4x4 station vagon 2 kapılı olarak üretiliyordu. Land Cruiser 4 kapılı versiyonu ilk olarak 1957 yılında üretime başlandı.


Böylelikle Toyota 4x4 blog sitesinde yayınlanan Toyota Land Cruiser 20 Serisi isimli makalemin sonuna gelmiş bulunuyorum. Umarım beğenerek okuduğunuz ve Land Cruiser hakkında bilmediklerinizi öğrendiğiniz bir makale olmuştur.


Toyota 4x4 blog sitemdeki bir önceki 4x4 Toyota Blog Yayında adlı yazımda Toyota Land Cruiser konularından bahsedeceğimi söylemiştim. Hala okumadıysanız linke tıklayarak makalemi okuyabilirsiniz.