Social Icons

Pages

Toyota Land Cruiser 80 Serisi

Yeni bir Land Cruiser serisi tanıtımından tekrar merhaba sevgili Toyota 4x4 severler,

Kısa bir aradan sonra sıra geldi Toyota Land Cruiser 80 Serisi'nin tanıtımını yapmaya. Bu seri hakkında size elimden geldiğince bilgi vermeye çaılşlacağım. Artık Toyota Land Cruiser 80 serisinin tanıtımına başlıyoruz.

1989 yılında Land Cruiser 80 seisi üretilmeye başlandı. Yeni seriler önceki serilere göre daha yuvarlak hatlı üretilmişti. Bu sebeple Colombia ve Venezuella da bu serideki Land Cruiser 4x4’lere “Baloncuk” adı takılmıştı. Buna rağmen Toyota Land Cruiser satışları 2 milyon adeti geçti. 80 serisi 60 serisinde başlayan station wagon yerine tanıtıldı.
Kuzey Amerika ve Avrupa da dört tekerlekten çeker olarak satışına devam edilmektedir. Bu seriye 1992 yılında en belirgin özellik olarak anti-lock fren sistemi yerleştirildi. Bu seride birçok motor seçeneğini tanıtan Toyota 4x4 pazarın liderlerinden biri olmuştu artık. Benim en çok sevdiğim serilerinden olan Land Cruiser 80 serisi gerçekten off road yapılabilecek ve yaparken de keyif alabileceğiniz bir deneyim sunuyor sizlere.
1995 yılının en önemli gelişmesi ise Toyota logosunda yaşandı. Şuan kullanılan modern Toyota logosu bu yılda tanıtıldı ve değiştirildi. Artık Toyota Land Cruiser yeni Toyota logosu ile görücüsüyle buluşuyordu. Ayarlanabilir omuz kemeri, anti blokaj sistemi, sürücü ve yolcu hava yastığı ile yeni Toyota Land Cruiser harika olmaktan öteye doğru yol almaya devam etti.

1996 yılında Dakar Rallisinde Toyota Land Cruiser yarışı birinci ve ikinci sırada tamamladı. Rakiplerin tamamı Land Cruiser’lar da kullanılan hava yastığı ve anti-lock yani günümüzdeki abs sistemini benimsemişti artık.

80 serisi Land Cruiser’ları off road yaparken incelemelisiniz. Kaslı ve güçlü görünümüyle sizleri büyüleyecektir. 4x4 dünyasında aktif olarak kullanılan bu araçlar gerçekten muhteşem. Off Road için gerekli ekipmanları araca entegre ettikten sonra gözlerinize inanamayacaksınız. Arazideki performansından bahsetmiyorum bile. Toyota Land Cruiser 4x4 sizleri kendisine hayran bırakacak ve bırakmaya devam edecek. Benden söylemesi.

Toyota 4x4 bloüumda bir Toyota Land Cruiser serisi makalenin daha sonuna geldik. Toyota Land Cruiser 80 Serisi hakkında elimden geldiğince size bilgi vermeye çalıştım. Umarım diğer yazılarımda da yazarken umduğum gibi beğenerek okuyacağınız ve Toyota Land Cruiser 80 Serisi hakkında bilmediklerinizi öğrendiğiniz bir makale olmuştur.

Toyota 4x4 blog sitemdeki bir önceki Toyota Land Cruiser 70 Serisi yazımda Toyota Land Cruiser 70 Serisi hakkında dilim döndüğünce sizlere bazı bilgiler aktarmaya çalışmıştım. İlginizi çekeceğini umarak tekrar bu konuyu dip not olarak eklemek isetdim. Eğer okumak isterseniz linke tıklayıp okuyabilirsiniz.

Bir Toyota Land Cruiser yazımızın daha sonuna geldik. Bir sonraki Toyota Land Cruiser 4x4 serisi tanıtımına kadar şimdilik kendinize iyi bakın. 4x4 Toyota'yı takipte kalmanızı öneriyor ve Hoşça Kalın diyorum.