Social Icons

Pages

Toyota Land Cruiser 70 Serisi

Yeni bir Land Cruiser serisi tanıtımına başlıyoruz sevgili Toyota 4x4 sever arkadaşlar,

Evet. Sıra geldi Toyota Land Cruiser 70 Serisi'nin tanıtımını yapmaya. Serinin Off Road dünyasında da çok kullanılan modeli olan Toyota Land Cruiser 70 serisinin tanıtımına başlıyoruz. Hadi başlayalım artık.

1984 yılından sonra üretilmeye başlayan Toyota Land Cruiser 70 Serisinde 4.0 L F3 benzinli güçlü motoru ile tanıtıldı. Land Cruiser bu serisinde daha hafif gövdesi, daha iyi sürüş kalitesi için dört tekerlekten yaylı katı aks süspansiyonu ile birlikte 22R 2.4 L benzinli
, 2L ve 2L-T turbolu birde 2.4 L dizel motorlarıyla birlikte satışa sunuldu. 20 serisi Land Cruiser 2’nin de üretimi için bir başlangıç olmuş oldu. Land Cruiser 4x4 bu serisinde ilk otomatik şanzıman ile satışa sunuldu.

1990 yılında beş silindirli yeni dizel motoru ile Land Cruiser yollara düştü.

1993 yılında Land Cruiser yeni gelişmiş motoru olan 4.5L 24 valf ve altı silindirli benzinli motoru ile karşımıza çıktı. Off Road dünyası için Land Cruiser motorlarının bu gelişimi oldukça sevindirici olsa gerek. Motorların gelişmesine bakmaya devam edelim.

2002 yılında Toyota Land Cruiser HDJ79 altı silindirli 24 valf turbo dizel motoru Avusturalya da tanıtıldı. 2007 yılında ilk turbo dizel V8 motorlu Toyota Land Cruiser satışa sunuldu ve bazı ülkelerde satışa sunuldu.

1999 yılında Toyota Land Cruiser sürüş kalitesini güçlendirdi. Ne mi yaptı? Land Cruiser’ın artık ön aks kısmı yeni helezon yaylı süspansiyon yer aldı.

Toyota Land Cruiser altıncı ve yedinci nesilleri hala üretilen, Afrika ve Latin Amerika bölgelerinde satılan araçlarıdır. Venezuellada üretimi 2008 yılında sonlandı.

Son olarak dip not; Toyota Land Cruiser 70 serisi halen 4 kapılı sedan, 2 kapılı ‘Troop Carrier’ olarak Avusturalya’da pazarlanmaktadır.

Toyota 4x4 blog sitesinde yayınlanan Toyota Land Cruiser 70 Serisi makalenin daha sonuna geldik. Umarım diğer yazılarımda da yazarken umduğum gibi beğenerek okuyacağınız ve Land Cruiser hakkında bilmediklerinizi öğrendiğiniz bir nebze anlatan bir makale olmuştur.

Toyota 4x4 blog sitemdeki bir önceki Toyota Land Cruiser 60 Serisi adlı yazımda Toyota Land Cruiser 60 serisi hakkında erişebildiğim bilgiler doğrultusunda sizlere bazı bilgiler aktarmaya çalışmıştım. İlginizi çekerse diye tekrardan bunu belirtmek istedim. Eğer okumak isterseniz linke tıklayıp okuyabilirsiniz. 
Yavaş yavaş sona doğru geliyoruz Land Cruiser serilerinde. Bir sonraki Toyota Land Cruiser 4x4 serisi tanıtımında görüşmek üzere. 4x4 Toyota'yı takipte kalmanızı umut ederek, Hoşça Kalın.