Social Icons

Pages

Toyota Land Cruiser 60 Serisi

Yeni bir Land Cruiser serisi tanıtımından herkese merhaba sevgili Toyota 4x4 sever arkadaşlar,

Bugün ki Land Cruiser serisi tanıtımlarına devam diyoruz. Evet. Sıra geldi Toyota Land Cruiser 60 Serisi'nin tanıtımını yapmaya. Lafı fazla uzatmadan hemen girmek gerek ve Toyota Land Cruiser 60 serisinin tanıtımına başlıyoruz. Hadi bakalım.

1980 ve 1990 yılları arasında Toyota Land Cruiser 60 serisi üretimine başlandı. 4 kapılı olup 5 oturma kapasiteli ve sert yapılı haliyle dikkat
çekiyor. Land Cruiser 4x4 60 serisi olarak off road dünyasında bilinen ve hala kullanılan araçlardandır. Fakat dönüş açıları sebebiyle kısıtlı manevra kabiliyeti vardır. Buna rağmen off road dünyasının en sağlam 4x4 araçlarından olan Toyota Land Cruiser 4x4 aracında konforda unutulmamış ve klima, arka ısıtıcılar gibi özellikler eklenmiştir. Altı silindirli 4,0 L 2H ve dört silindirli 3.4 L 3B dizel motorlarda ürün hattına bu seride ilave edildi.

1981 yılında Toyota Land Cruiser 4x4 satışları 1 milyonu geçmiş ve yüksek tavanlı versiyonu tanıtıldı. 1984 yılında 4x4 Toyota Land Cruiser 40 Serisi üretimine son verilirken, yeni Toyota Land Cruiser 70 Serisi 4x4'ler tanıtıldı. 1985 yılında Land Cruiser direk enjeksiyonlu 12H-T turbo dizel motoru tanıtılarak üretimine başlandı. 1988 yılında ise yeni  4.0 L 3F-E EFI benzinli motoru tanıtılarak Land Cruiser ailesinin motor versiyonlarına bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Toyota 4x4 blog sitesinde yayınlanan Toyota Land Cruiser 60 Serisi makalemizin de sonuna geldik. Umarım diğer yazılarımda dediğim gibi beğenerek okuyacağınız ve Land Cruiser hakkında bilmediklerinizi öğrendiğiniz bir makale olmuştur. Öyle olmasını umut ettiğim, kısa ama öz bir yazı olduğunu düşünüyorum.

Toyota 4x4 blog sitemdeki bir önceki Toyota Land Cruiser 55 Serisi adlı yazımda Toyota Land Cruiser 55 serisi hakkında araştırdığım ve edindiğim bilgilerden bahsetmiştim sizlere. İlginizi çekeceğinizi düşünüyorsanız linkin üzerine tıklayarak makalemi okuyabilirsiniz.

Bir sonraki Land Cruiser makalemde kalan serileri tanıtmaya devam edeceğim. 4x4 Toyota'yı takipte kalmanızı umut ederek, Hoşça Kalın.